Topbestuurder Leo Ruijs neemt plaats in de Raad van Advies van Tradiro Uitzend Groep

02-05-2024

De Tradiro Uitzend Groep uit De Lier is volop in beweging. Na de recente overname van Agrarisch Uitzend Bureau (AUB) van Bergen, kondigt het bedrijf nu aan dat Leo Ruijs zitting zal nemen in de nieuw te vormen Raad van Advies (RvA). Deze stap onderstreept de ambitie van Tradiro om haar toonaangevende positie in de markt verder te verstevigen.

Leo Ruijs heeft in het (internationale) bedrijfsleven zijn sporen ruimschoots verdiend en heeft een indrukwekkende staat van dienst in zowel het internationale bedrijfsleven als in de voetbalwereld. Al 22 jaar is hij werkzaam bij Hutchison Ports ECT Rotterdam, een multinational met meer dan 1800 medewerkers in de Rotterdamse haven. Na eerst 12 jaar als financieel directeur te hebben gefungeerd, geeft hij nu al een decennium leiding als algemeen directeur. Naast zijn verantwoordelijkheden bij ECT, zet Ruijs zich al ruim 5 jaar in als voorzitter van voetbalclub Sparta Rotterdam. Daarvoor was hij ook voorzitter bij Stichting De Betrokken Spartaan. Ruijs combineert op succesvolle wijze zijn zakelijke expertise met zijn passie voor voetbal en Sparta Rotterdam.

Groei en stabiliteit in de toekomst

Michael Mostert, founding father en algemeen directeur van de Tradiro Groep, ziet in de toetreding van Ruijs een toegevoegde waarde: “Door de fusie van Tradiro Uitzendburo en AUB Van Bergen is bij de directie de behoefte ontstaan om een RvA samen te stellen, welke de directie kan bijstaan bij haar verdere groeiambities. Deze RvA moet daarbij tevens capabel zijn om niet alleen de directie scherp te houden, maar ook gemakkelijk mee te kunnen bewegen met een MKB-bedrijf dat nooit stilstaat,” laat hij weten. Hij vervolgt: "Ons bedrijf ziet kansen voor groei en stabiliteit in de toekomst. Kernzaken zijn hierin: de ontwikkeling van eigen verblijfaccommodaties door heel Nederland en concurrenten die door gebrek aan opvolging overgenomen kunnen worden. De komende twee jaar verwachten we dat deze kansen zich in snel tempo zullen voordoen. Hierbij dienen ook risico’s onderkend en afgewogen te worden met de inbreng van capabele en ervaren bestuurders. Met het aantrekken van Leo Ruijs onderstrepen wij deze ambitie.”

Leo Ruijs kijkt vol enthousiasme uit naar zijn nieuwe rol binnen de vooruitstrevende onderneming. "Met mijn toetreding tot de Raad van Advies van Tradiro Groep wil ik graag een bijdrage leveren aan het vooruitstrevende strategische beleid van de onderneming en het management ondersteunen bij de besluitvorming, teneinde het bedrijf verantwoord te kunnen laten groeien," aldus Ruijs.”Beschikbaarheid van personeel zal de komende jaren steeds schaarser worden en ik ben ervan overtuigd dat Tradiro een succesvol groeiende bijdrage kan leveren aan de arbeidsmarkt. Met mijn inbreng draag ik daar graag een steentje aan bij” aldus Leo Ruijs.